Diş sağlığı ve hassasiyeti konusunda en çok karşılaşılan hastalıkların başında gelen diş ve diş eti hastalıkları beraberinde diş eti kanamalarını getirmektedir.
Dolgu düşmesi durumunda kişi herhangi bir diş hekimine müracaat etmelidir. Aksi takdirde; dişte kırılma riski veya enfekte olma riski çok yüksektir.
Bu sayede en acil şekilde dolgunun düşmesiyle birlikte açılan boşluğun Diş Hekimi kontrolünde işlem yapılır.
Dişler her ne kadar sert ve dayanıklı yapılar gibi görünse de ağır bir darbe aldığında ya da diş problemlerinden dolayı kırılgan bir yapıya büründüğünde dişler kırılma riski ile karşı karşıya kalabiliyor.
Bu nedenle diş kırılmalarında yapılması gereken ilk şey, uzman bir diş hekimine görünmektir.
Diş ağrıları kimi zaman dayanılmaz bir hal alabilir. Ağrıyan dişler üzerine kesinlikle alkol veya ağrı kesici ilaç gibi kimyasal maddeler kullanılmamalıdır.
Bu tür maddeler kimyasal olmaları sebebiyle diş eti ve çevresinde bulunan yumuşak dokulara zarar vererek kimyasal yanıklara neden olabilir.
Kişilerin ağız hijyenini sağlaması, yalnızca diş ve diş eti bakımı için değil, aynı zamanda genel sağlığın korunmasının sağlanması bakımından da oldukça önemli bir konudur.
Bu anlamda kişiler doğru ağız bakımı teknikleri konusunda bilgi sahibi olarak ağız hijyeni konusunda tam koruma sağlayabilir.
Estetik bir görünüm açısından yaratmış olduğu problemlerin yanı sıra dişlerde meydana gelen renk değişimleri ve sararmalar herhangi bir hastalığın belirtisi de olabilir.
Dişlerde meydana gelen renk değişimlerinde akla gelen ilk hastalık belirtisi iltihap belirtisidir.